koken & tafelen algemeen

Banketbakkersroom

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

½ liter melk
1 vanillestokje
100 gram suiker
40 gram maïzena of bloem
6 eidooiers
30 gram roomboter
 

Bereiding

Laat de vanille 20 minuten trekken in de melk die tegen de kkok aan is geweest.
Klop intussen de suiker, maïzena of bloem met de 6 eidooiers in een ruime kom tot er geen klontjes meer zijn.
Klop dan 1/3 van de melk met een garde door het beslag en daarne vermengen met de rest van het beslag .
Breng het geheel al kloppend met een garde aan de kook.
Klop steviger naarmate het mengsel dikker wordt, anders krijg je klontjes.
Laat het kloppen doorkoken tot het mengsel goed dik is.
Neem de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen..
Roer er dan 30 gram boter in de banketbakkersroom.
Giet de massa in een kom zonder over de bodem te schrapen. Dek het af met plastic folie om een vel te voorkomen.
Af laten koelen en klaar voor gebruik.